Mamici si pici
Bun venit pe forumul nostru. Te asteptam alaturi de noi la discutii.
Esti din Europa, din America, din Asia sau din orice loc de pe planeta, te asteptam sa ne impartasesti din experienta ta de mama.

Pentru a putea vizualiza toate subiectele de discutie trebuie sa fii membru intregitrat.

Nu uita, dupa inregistrare, activeazati contul si fa cunostinta cu noi.

Te asteptam Smile

Retete deserturi

In jos

Retete deserturi

Mesaj Scris de rody_ms la data de Mar Oct 25, 2011 12:53 pm

Chec
cantitati: 200 g zahar, 100 ml ulei, 2 oua, 100 ml lapte, 3/4 pachet praf de copt, 1 lingurita coaja de lamaie, 300 g faina, 20g cacao, zahar vanilat

se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si uleiul, se adauga praful de copt, faina laptele, zaharul vanilat, coaja de lamaie, iar la sfarsit albusirile batute spuma. Se tapeaza o forma, se toarna jumatate de compozitie, cealalat jumatate se amesteca cu cacao si se toarna peste, Intre cele doua straturi dupa preferinta se poate adauga stafide sau nuci. Se da la cuptor la foc potrivit circa trei sferturi de ora.

_________________

avatar
rody_ms
Admin
Admin

Mesaje : 1403
Reputatie : 5
Data de inscriere : 15/02/2011
Varsta : 50
Localizare : Targu Mures

Sus In jos

Re: Retete deserturi

Mesaj Scris de danutza17 la data de Lun Noi 07, 2011 11:26 am

Ciocolata de
casa"batonul"copilariei


Ingrediente:

450 de grame de zahar
150 ml de apa
1 plic de zahar vanilat
150 de grame de unt cu 80% grasime
500 de grame de lapte praf
50 de grame de cacao neagra (atat am folosit eu, dar merge pana la 100
de grame)


Preparare:

Zaharul, zaharul vanilat si apa se pun intr-o craticioara la fiert. Daca exista vreun detaliu care conteaza pentru reusita acestei retete, acesta este: atentie mare cu siropul! Cu cat siropul va fi mai legat (se ia o
picatura intre aratator si degetul mare si daca atunci cand se despart degetele se intinde un fir subtire de la un deget la altul) cu atat ciocolata va fi mai densa.

In timp ce se face proba siropului, se ia vasul de pe foc.
Dupa ce siropul e suficient de legat, se da la o parte de pe foc si se topeste in el untul.
Se amesteca laptele praf si cacaua, intr-un vas incapator.
Se raceste siropul cu unt cat sa se poata lucra cu el si se toarna peste laptele praf omogenizat cu cacaua.
Se amesteca la inceput cu o lingura, apoi se ia la framantat.
(Nu asteptati racirea completa a siropului, se va solidifica si nu veti mai putea framanta).
Masa de ciocolata bine framantata si calduta, inca, se pune intr-o tava si se niveleaza
Se lasa sa se raceasca.
avatar
danutza17
Junior
Junior

Mesaje : 1486
Reputatie : 5
Data de inscriere : 21/02/2011
Varsta : 39
Localizare : Suceava

Sus In jos

Re: Retete deserturi

Mesaj Scris de danutza17 la data de Vin Noi 11, 2011 3:26 pm

Tort mama 55

Blat:
-6 oua
-6 linguri zahar
-1 vanilie
-2 linguri ulei
-1 lingura apa
-6 linguri faina
-1 praf de copt
-2 linguri cacao

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase.
Se
adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu
lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare.

Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit complet, blatul se taie in doua parti egale.

Crema de ciocolata cu lapte

-200 g ciocolata cu lapte
-150 + 200 ml smantana pentru frisca
-10 g gelatina sau 6 foite.
Gelatina se hidrateaza in putina apa. (Cam 2 linguri de apa).
Intr-un
vas, pe bain marie se pun 150 ml smantana si ciocolata rasa se amesteca
pana se topeste ciocolata, Se adauga gelatina hidratata. Se amesteca
pana se dizolva gelatina, se ia vasul deoparte si cand crema s-a racit
putin, se adauga 200 ml frisca batuta.

Crema cu fructe:
-500 g fructe din compot (am folosit un mix de compot cu ananas, papaya, mango)
-400 ml frisca ,
- 2 lg zahar,
- esenta de vanilie (o fiola dr.o)
- 200 ml suc din compot.
- 20 g gelatina.
Frisca
se bate impreuna cu zaharul si vanilia, gelatina impreuna cu sucul se
pun in cratita pe abur si cand e topita gelatina se amesteca cu
fructele, apoi cu frisca.

Sirop
La o ceasca apa, se adauga doua prafuri de zahar vanilat Burbon Dr. Oetqer si o lingura mare de zahar.

Pasta de zahar (pentru imbracat tortul)
-1 lg(lingura) gelatina,
-6 lg apa,
-1 lg margarina (la cub) ,
-2 lg miere si zahar pudra cat intra .
Gelatina
si apa se amesteca putin, se pun pe baie de abur si cand e calda se
adauga margarina si mierea, se amesteca usor pana se dizolva.
Se pune
zahar pudra intr-un castron, am pus pentru inceput 300-400g, se adauga
lichidul se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai
adauga zahar pana se face ca o pasta groasa.
Cand nu se mai poate
amesteca, se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si
framantam bine cu zahar pana nu se mai lipeste de masa si devine ca un
aluat.
Se face cu o zi inainte de a imbraca tortul, dar se poate folosi si pe moment.
Pusa
in folie si lasata la rece, se intareste pana a doua zi, dar se pune la
temperatura camerei cu 1-2 ore inainte de a o folosi si se framanta
bine cu mainile umezite putin sau se poate chiar incalzi putin la mw
inainte de framantare si isi revine; trebuie framantata bine ca sa nu
crape. Se presara putin zahar pe masa de lucru, se intinde cu o vergea
aproape de 1/2 cm, se baga mainile amandoua sub foaie si se pune peste
tortul pregatit dinainte, adica indreptat si uns cu un strat de crema
sau unt.
Se niveleaza cu grija deasupra si in parti, se taie surplusul si se orneaza dupa preferinta.

Pasta de lapte praf (pentru figurine)
-3 linguri de miere
- lapte praf cat incape
Se
amesteca bine cele doua ingrediente pana se face ca un aluat, se adauga
coloranti dupa preferinta, de pune in folie la frigider. Se folosesc
cand e nevoie si se pastreaza foarte bine. Daca se folosesc in ziua cand
se face pasta, trebuie sa stea 1-2 ore la frigider, pentru a putea fi
lucrata.

Se aseaza in oala in care s-a copt blatul astfel:
-O foaie de blat, care se insiropeaza
-Se pune crema de fructe
-Se aseaza apoi crema de ciocolata
-Si ultima foaie care se insiroapeaza.

Se da la frigider pana a doua zi. Se intoarce pe platou, se unde cu crema de unt, se aseaza pasta de zahar si decoratiunile.

Sfat: Pentru a fi usor de scos din oala, eu am pus pe fundul acesteia folie alimentara.

Pofta buna!



avatar
danutza17
Junior
Junior

Mesaje : 1486
Reputatie : 5
Data de inscriere : 21/02/2011
Varsta : 39
Localizare : Suceava

Sus In jos

Re: Retete deserturi

Mesaj Scris de gabriela la data de Joi Noi 24, 2011 12:41 pm

danutza multam frumos pt cele 2 retete
acum am intrat si le-am vazut

saru mana...........sper ca acest tort sa-l fac si eu de ziua Ancutei........arata tare bine........
avatar
gabriela
Moderator
Moderator

Mesaje : 1493
Reputatie : 7
Data de inscriere : 22/02/2011
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Retete deserturi

Mesaj Scris de otilia la data de Mier Dec 07, 2011 5:29 pm

fetelor va las si eu o reteta de NEGRESA este extraordinar de buna, de obicei nu imi plac dulciurile cu cacao dar peasta il ador!!

- 2 pahare si jumatate de zahar (pahar de 250 ml)
- un pahar de lapte
- 3 linguri cu varf de cacao
- 200g de unt
- un pahar si jumatate de faina
- 5 oua
- un plic de zahar vanilat
- un praf de copt


Luati 2 pahare jumate de zahar, 1 de lapte si 3 linguri mari de cacao!! le puneti la foc mic si amestecati cu grija mereu sa nu se prinda ! cand da in clocot opriti si dati un sfert din sos la o parte! in restul de sos topiti 200 gr unt!! separati 5 oua, bateti albusurile spuma cu sare, dupa amestecati cu galbenusurile, sosul esenta de rom si zaharul vanilat! amestecati usor si dupa adaugati faina cu praful de copt!! (eu pun mai multa faina decat e in reteta, mi se pare prea moale) se da la cuptorul incins la 150 grade sii e gata cam in 20 min, oricum verificati cu scobitoarea!! cand o scot de la cuptor pun sfertul de sos pe care l-am pastrat deasupra si cam atat!! incercati !!
avatar
otilia
Junior
Junior

Mesaje : 156
Reputatie : 1
Data de inscriere : 18/02/2011
Varsta : 30
Localizare : firenze

Sus In jos

Re: Retete deserturi

Mesaj Scris de otilia la data de Joi Dec 08, 2011 3:58 pm

Chocolate chip cookies

Ingrediente:
- 280g faina
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 225g unt moale (la tem. camerei, nu topit)
- 200 gr zahar brun
- 115 gr zahar tos
- 1 lingurita sare
- esenta de vanilie dupa gust (1-2 fiole)
- 2 oua mari
- 350 gr fulgi de ciocolata (sau banuti de ciocolata, cum sunt cei de la Festina)

Incingem cuptorul la 180 de grade si incepem pregatirea fursecurilor. Daca aveti un robot de bucatarie, va fi foarte usor, dar nici cu un mixer normal nu e foarte dificil. Cernem intai faina impreuna cu bicarbonatul si area. Separat, spumam untul si ambele tipuri de zahar. Cand avem o spuma pufoasa, incorporam vanilia si cele 2 oua. Mixam 1-2 minute la viteza medie, apoi dam viteza la minim si adaugam faina.

Cand faina e incorporata total, punem fulgii de ciocolata.

Amestecam bine si punem cu ajutorul unei lingurite cate o biluta de aluat in tava tapetata cu hartie de copt. Lasati min 4-5 cm intre fiecare prajiturica, pentru ca se latesc tare la copt. Fursecurile se coc 8-10 minute, pana cand sunt rumenite pe margini, dar mijlocul e inca moale.

Lasati-le sa se racoreasca putin in tava si apoi mutati-le pe un gratar de bucatarie, pentru a se raci complet.

Puteti pastra prajiturelele in borcane sau cutii inchise ermetic, timp de 1 saptamana, desi mi-e tare greu sa cred ca vor rezista atat de mult Smile De altfel, daca vreti sa pregatiti aluatul din timp, il puteti congela si pe el, pana la 2 saptamani, apoi il decongelati si coaceti cookies-urile asa cum am descris mai sus.

Reteta asta am gasit-o pe internet si am incercat-o zilele astea!! numai ca mi s-au parut cam dulci, data viitoare o sa renunt la zaharul pudra si in loc de 300 de grame de ciocolata am pus 200, eu zic ca e suficient, am taiat 2 tablete si sa faceti bilutele micute fara sa le turtiti pt ca mie mi s-au cam lalait in tava!! sunt extraordinar de buni!! fac sigur pt Craciun!!
avatar
otilia
Junior
Junior

Mesaje : 156
Reputatie : 1
Data de inscriere : 18/02/2011
Varsta : 30
Localizare : firenze

Sus In jos

Re: Retete deserturi

Mesaj Scris de nicsor2009 la data de Lun Dec 19, 2011 10:48 am

Cheesecake cu rodie

Blat:
250 g de biscuiti
100 g de unt

Umplutura:
250 g de crema de branza (philadelfia)
250 ml de miere
250 ml de smantana
250 g de rodie
15-20 g de gelatina

Topping:
200-250 g de rodie(bobite)
100 ml de miere
5 g de gelatina

Rupeti biscuiti in bucati si punetii intr-un robot de bucatarie, mixati bine pana vor fi sfaramati bine, se topeste untul si topit se amesteca bine in biscuiti acesta va fi blatul prajiturii noastre. Vom lua o forma rotunda de metal cu fund detasabil cu diametru de 20-22 cm si vom pune hartie de copt iar peste vom aseza blatul de biscuiti, vom presa bine cu ajutorul unei linguri.

Dupa aceasta operatiune dam forma la frigider 20-30 de minute, timp necesar pentru a ne apuca de pregatirea umpluturii dupa cum urmeaza: in roborul de bucatarie adaugam pe rand crema de branza, bobitele de rodie(se pot folosii si mure, afine, zmeura daca sunt congelate sa lasa sa se dezghete) si se incepe amestecarea.
Adaugam mierea si continuam mixarea dupa care scoatem amestecul rezultat intr-un bol si il lasam sa se odihneasca 5-7 minute timp in care noi ne vom ocupa sa batem frisca daca aceasta este lichida(la fel se poate adauga si frisca de la tub) dupa ce aceasta este gata, o lasam si pe ea cateva minute in asteptare, timp in care vom pregatii gelatina.

Gelatina se va inmuia in doua linguri de apa rece, dupa ce s-a dizolvat se va pune pe foc cat se se incalzeasca nu se aduce la punctul de fierbere, se lasa cateva minute dupa care se va lua de pe foc si se va amesteca in crema de branza, dupa ce a fost incorporata, vom adauga frisca si vom aera compozitia, aceasta operatiune se va face manual nu cu ajutorul robotului de bucatarie sau mixerului. Aceasta crema se va adauga peste blatul de biscuiti de la frigirer si se va lasa minim 1 -1 ½ in frigider pana vom adauga la final si topingul din varful cheesecake-ului.

Dupa expirarea acestei perioade de timp, vom trece la pregatirea toppingului: gelatina se va inmuia in putina apa rece dupa care se va incalzi pe foc si se va adauga peste fructe si mierea care au fost amestecate deja intr-un alt bol, se amesteca bine sa intre gelatina in celelalte ingrediente si se va pune deasupra cremei de branza, dandu-se la frigider cel putin 2 ore.

In total trebuie ca cheescake-ul nostru sa stea cel putin 3 ore la frigider eu am lasat-o peste noaspte si s-a asezat mult mai bine. Cand doriti sa o scoateti din forma, veti folosii un cutit pe care il veti inmuia in apa calda, cu acesta veti dezlipii marginile prajiturii de pe forma si veti taia si felii aspectoase.


Pofta Buna

avatar
nicsor2009
Junior
Junior

Mesaje : 1366
Reputatie : 4
Data de inscriere : 21/02/2011
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Retete deserturi

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum